måndag 17 augusti 2015

Allt som skapas finns först i någons fantasi!

Vi har nöjet att delta i Teknikföretagens Scientix konferens i Stockholm. Scientix är ett EU samarbete kring naturvetenskap, teknik och matematik. Föreläsarna har under dagen lyckats med att att få oss att känna oss viktiga som lärare. Sverige behöver teknikföretagen eftersom nästan all vår export vilar på dem. Teknikföretagen i sin tur behöver oss lärare. Det krävs mer och mer kunskap för att jobba inom industrin. Utbildning är viktig. De litar på att vi ser till att fler och fler ungdomar lockas till tekniska yrken. Digitaliseringen har inneburit en revolution. Det är en överlevnadsnödvändighet för företagande i Sverige.Vi har lyssnat på olika seminarier

  • Bedöma teknik - svårt? Lärande och bedömning i teknikämnet. - Eva Hartell
  • EU-projektet Scientix - Jenny Malmberg och Magnus Carlenäs
  • Problemlösarna - Patrik Selling och Emma Sabel
  • Finn Upp- Maria Svanström
  • En idé kan förändra. Nobelmuseet

Första föreläsningen hade mycket bekant över sig: Dylan Williams ande svävade över den. Även Black, Kimbell och Jönsson kände vi igen. Här fanns mycket användbart om bl a formativ bedömning.

Scientix. Riktigt spännande! Det här ska vi skicka dig på, Viveca! Future classroom Lab i Bryssel. Ser ut så här:


Två minuters film om vad Scientix är

Det finns gott om resurser för oss lärare att utnyttja: kurser, projekt, webinarier, samarbete med elever i andra länder.

Förmiddagens föreläsare vill verkligen att få svenska ungdomar att se teknikens möjligheter i framtiden!
Tekniska museet visade oss utställningen Den digitala revolutionen. Vi fick nostagikickar.

Tekniknördar klickar här/Anders,Mia, Marie och Marianne

1 kommentar:

  1. Det bästa är när all input gifter sig så här bra som det verkar ha gjort under era dagar! Helt klart är tekniken framtiden, sockrad med lite inspirerande kultur och massor med humanism, precis som ni är personifierade!

    SvaraRadera