tisdag 19 november 2013

Google Edu i ett större sammanhang

En hel del dag i Googles tecken. Vilken roll har Google i världen? Sydsvenskans journalist Andreas Ekström vände alla uppfattningar upp och ner och problematiserade huruvida det är bra att Google stänger möjligheten att söka barnporrsiter? Vad blir nästa steg? Är det demokratiskt? Visste ni förresten att Google har 89% av VÄRLDENS sökmarknad? Googles omsättning är större än Sveriges BNP ... Deras nästa mål är att scanna in alla litteratur i världen, de har kommit en bit på vägen ... När de är i hamn kommer språkinlärning att blir något annat än vad det är idag. Muntlig träning blir central, det skriftliga fixar ju Google! Eller?

Vår egen EDU-site är fredad från mycket av denna sökning eftersom EDU-siterna inte ingår i Google datainsamling, skönt tyckte vi. Helt klart är att vi måste bli duktiga på att särskilja vad vi har i GAFE och vad vi har i Unikum, vi är på helt rätt väg, helt klart, vi ska bara bli ännu tydligare.

Att GAFE är ett av de mest användbara verktygen i den formativa processen konstaterades och även där är vi på rätt spår, härligt! Fler tidsmarta kopplingar finns och dessa kommer vi att lära oss under våren, workshops inplanerade!

Att höra Edvard Jensinger och Joakim Norbeck som drivit hela Malmös process fram till ett godkänt avtal mellan Malmö Stad och Google var oerhört intressant och ställde en hel del frågor och utropstecken. Med oss hem tar vi att alla mejladresser i Live@edu (@utb-adresserna) är helt likställda med våra @faladsgardenlund-konto. Båda molntjänster inom edu-domäner. Finns avtal för det ena finns för det andra. Skönt!

Vi är styrkta i vår GAFE-användning, bra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar