fredag 23 augusti 2013

Wow, vilken skolstart!

Idag har vi haft välkomstkalas för alla elever och all personal. Vilken skola vi har förmånen att få vistas i!Under uppstartsdagarna har vi vuxna tilsammans sjösatt nästa nivå i vårt utvecklingsarbete: En skola för framtiden med hjälp av TPCK, SAMR och BFL. Samtalslgrupper har startats, Bfl-siter har skapatssamtalsledarna har utbildats och alla har nosat på Dylan Williams bok "Att följa lärande".Parallellt har Inspirera Mera-pass hållits där nyttan av våra digital verktyg lyfts fram och som en röd tråd har övergången från lärplattformen Its Learning till vår egenskapade site: Fäladsgården.se löpt.

Alla har hjälpts åt att skapa siter, tänka vilken information på klass/ämnessiten som eleverna behöver för att kunna utvecklas ännu mer i dela-verktyget Google Apps. Vi förstår inte hur vi arbetade tidigare utan delade dokument!!! Tänk bara så långt vi är i digital medvetenhet när alla säger: "dela den med mig" som den naturligaste sak i världen och mejl är inte alls inblandat!

Det är underbart att överhöra samtalen i personalrummet när personal säger till varandra: det är så skönt att äntligen förstå! Jag förstår verkligen hur siten ska skapas! Hur gör jag ..? Jag tänker använda QR-koder när eleverna ska arbeta med ... När vi bearbetar likabehandlingsplanen ska vi göra filmer, kan vi visa dem på föräldramötet? Alla hjälper alla! DET är kännetecken för en lärandeorganistaion.

I ämnesdiskussioner diskuterar kursplaneinnehåll hur naturligt som helst och viljan att tänka om, analysera och tänka nytt för att stödja elevernas lärande finns med hela tiden. Och ändå är det inom detta område vi ska bli ÄNNU vassare!

Nu har eleverna varit i skolan en vecka och allt känns bara så bra! Om övergången från Its till GAFE sa de naturligtvis bara: Ok. till. Vad annat var att vänta? De efterfrågar planeringar, de är medvetna om sitt lärande och de använder de digitala verktygen precis som de ska.

Fäladsgården har kommit långt! Det märks, så här i skolstarten på ett nytt läsår.

Det är kul att vara rektor på en så seriös skola som Fäladsgården!
/Viveca

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar