fredag 13 mars 2015

Unika barn! Unikt lärande!

Så säger Unikum själva om sin affärsidé och sin drivkraft att ständigt utveckla sitt kunskapsuppföljningssystem. Under två dagar har jag pratat och lyssnat på Unikumanvändare från hela Sverige och dessutom själv föreläst om Fäladsgårdens utvecklingsarbete som resulterade i en lyckad Skolinspektion.
Kommentarerna efter min dragning var enormt positiva och det tackar jag alla kompetenta fäladskollegor för, ni är så proffsiga! Jag har sagt det förr, men lyfter fram det igen - utan proffsiga kollegor, ingen skolutveckling! Tillsammans kan vi!

Unikum är ett företag som hela tiden försöker anpassa sig efter verkligheten och deras fokus just nu är att få Stödmodulen perfekt och att till sommaren utöka med ytterligare en funktion; Uppgifter. I Lund kommer vi att fortsätta att ha Unikum åtminstone fram till juni 2016 så nu är det bara att planera vidare framåt. Den stora kommunala upphandlingen gick ju i stå och lades ner eftersom inga rena anbud kom in. Ny upphandling kommer därför att göras under nästa läsår men fram till dess fortsätter vi med de system vi redan nu har, för får del Google (GAFE), Unikum, Skola24 och Novaschem.

Den nya Stödmodulen har vi redan påkopplad i Unikum och framöver kommer vi att skriva alla elevstödsanteckningar som Särskilda anpassningar, särskilt stöd och åtgärdsprogram där. Allt enligt Skolverkets Allmänna råd om Extra anpassningar och stöd. Visning kommer så småningom:) Det kommer att bli skönt att ha allt samlat som handlar om elevernas kunskapsuppföljning.

En nyhet visade Unikum också, Uppgifter. Man ska kunna skapa uppgifter (ungefär som Classroom eller som man kan i Its Learning) och få dessa som en lista precis som vi hade i Its. Såg enkelt och tydligt ut! Koppling till LPP och Kunskapstabell var finurlig och minskade lärarens klick och ställen att dokumentera på. Detta ska komma i slutet på våren så räkna med att det finns i skarpt läge när vi kör igång i augusti.

Bra dagar alltså; vi har ånyo visat upp Fäladsgårdens fantastiska arbete! Vi har fått lite insikt i hur Unikum tänker och vilka förbättringar som är att vänta.

En uppmaning fick jag också med mig: Be dina fantastiskt duktiga pedagoger att tala om för oss (Unikum) om det är något som upplevs knepigt, svårarbetat eller rent av felaktigt. Vi vill veta!
Så nu är det framfört ;-)


/Viveca

P.S På flyget hem läste jag en liten notis om hur företag idag börja tänka angående cv, ping @Troedtroedsson :) Det var det där med fartkamera istället för betyg.


Framtiden ÄR här. Bara till face the fact!
Ur Grip - ombordtidning för Malmö Aviation

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar