onsdag 9 september 2015

Final report writing in Ankara - Comenius project

Nu börjar vårt senaste comeniusprojekt att närma sig slutdatum och "The final report" ska vara inlämnad senast 30 september. De som vet bara lite om EU vet också att de älskar ord och omfattande rapporter, så också denna. Vi i projektet (Sudstadtschule i Hanover, Santa Maria del Pilar i Zaragoza, Fäladsgården i Lund och Sabahattin Zaim Anadolu Ögretmen Lisesi i Ankara) valde att träffas i Ankara för att gemensamt hjälpas åt att skriva den gemensamma delen under tre dagar.

Naturligtvis lärde vi känna även Sabahattin Zaim Anadolu Ögretmen Lisesi, deras skola. Skolan är en av Turkiets mest framstående skolor och fungerar som övningsskola till landets främsta lärarstudenter. Alla klassrum är utrustade med smartboards och alla elever disponerar en läsplatta. Eleverna hade inte börjat sin hösttermin än, men det hade lärarna. De arbetade på med seminarier, planering och kompetensutveckling i läroplanen. 

Det är alltid enormt nyttigt att besöka vänskolor runt om i världen och definitivt vidgas ens egna vyer både som lärare och medmänniska. Intressant var det t ex att diskutera de turkiska kollegornas senaste lagändring: alla skolor i Turkiet måste nu ha ett bönerum. 

Huvudingången till skolan.

Även här klottras det på bänkarna ;-)

Ett vanligt klassrum

Biblioteket, turkiska kollegan Aisha förklarar för Marie

Andreas är konfunderad över att mittemot rektorns skrivbord sitter bilder från övervakningskamerorna

Tepaus hos rektor

Biträdande rektor på sitt kontor

Utsikt från ett av klassrummen

Cissi provar att vara musiklärare

Marie specialstuderar NO-salen

På väg in i idrottshallen

Idrottshallen


Varje morgon börjar med att eleverna radar upp sig, klass för klass, vid sitt streck. Mentor inspekterar sin klass att de är propra och rätt klädda (uniform). Rektor hälsar alla välkomna från terrassen.

/Viveca, koordinator i Solving problems for an active Europe

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar