onsdag 15 april 2015

Hyperlärare som verkar göra allting rätt

De föreläsningarna från i dag som jag förmodligen kommer att fortsätta att fundera mycket över är de som manar till störst förändring av det egna arbetet. Två superlärare som verkar göra allting rätt: Helena Kvarnsell om hur vi kan jobba smart och hinna med allt vi ska under vår arbetstid och Charlotta Karlsson som är en mästare på flippad undervisning.

Vi har en skola där eleverna befinner sig utanför ramarna.Massor har ändrat sig i samhället, men skolan har inte hängt med.  Vad gör vi med ”lustbarnen” vi har nu? Vi måste bygga nya ramar där eleverna är nu. Jämför bilden med trädet (eleverna) som går sin egen väg:Om jag ska anamma de här två lärarnas idéer blir det till att slänga en hel del över bord och tänka nytt. Det känns viktigt att förändra, både för min egen och elevernas skull.

1 kommentar:

  1. Charlotta Karlsson/Fröken Flipp har en blogg där hon beskriver och utvärderar sin undervisning, samt ständigt reflekterar över en förändrad lärarroll i en föränderlig värld. Väl värd att ta del av: https://mittflippadeklassrum.wordpress.com/

    SvaraRadera