fredag 7 mars 2014

Digitala Verktyg 7 mars – några tankar.

En bra start på en bra dag med Micke Gunnarssons energiska, humoristiska, och tänkvärda reflektioner om vårt "nnu" som är vår framtid och som är förbi oss innan vi varit där. Om vikten av att – just därför  – ta vara på stunderna.

Hans credo sjöng skönt i kroppen och själen, ("shit, liksom"). En god påminnelse om att se solarna i allas ansikten och att känna tillit till att allt ordnar sig medan vi rusar på.

Därefter workshops. (Kort paus här, för att sända en tanke till alla proffsiga kollegor) Först inspirerande och lärorikt om hur eleverna filmar vad de gör på lektionerna och om hur man arbetar med respons, vilket är användbart. Jag tänker att det är dags igen att låta eleverna göra film på engelskan.

Nästa workshop handlade om att använda bloggen som portfolio. Det gav tankar kring hur viktigt det är att eleverna kan följa sin egen progression och njuta av hur fina arbeten de faktiskt gör. Detta får bli ett delmål!

Sista workshop-stationen "Socrative" med ingångar i hur man kan göra snabba avstämningar i klassen för att se om alla varit med, kommer jag att använda direkt.

Att som avslutning på dagen få ta del av Andreas Ekströms skarpa analys av "Google, sociala medier och den digitala revolutionen" var naturligtvis fantastiskt. Högaktuella ämnen avhandlades med en frenesi och energi som gjorde att man satt alert i stolen och bortsåg från att andas för att inte missa ett ord. Ekströms slutord om hur språkundervisningen bör se ut nu och i framtiden tog jag till mig. Superintressant och dags att börja skissa i ämnesgruppen. En hel del att smälta. Vilket jag kommer att göra nu och därför sätter punkt.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar