onsdag 15 april 2015

Blogg-ett publikt verktyg.


Ylva Pettersson. En helt vanlig, unik gymnasieklass tog i våras hattrick i Webb- stjärnan med bloggen Demokreativ som vann såväl guld i gymnasieklassen, allmänhetens röst samt utsågs till Bästa bidrag 2014. I denna föreläsning lyfts hur man med bloggen eller annat publikt verktyg, samt elevlett arbete, kan utveckla akademisk kvalitet. Genom konkreta exempel visas på hur man kan jobba med till exempel digital processkrivning i kollaborativa verktyg, interaktiva verktyg och ”trippel flipp” för att nå nya höjder.
Vi fick inspiration till att använda bloggar i olika sammanhang. Kanske något för oss på Fäladsgården? Ylva   hade arbetat så här i svenska och historia. Se länk demokreativ.se
En idé kan vara att arbeta fram manus till kulturveckan på det här sättet. Meningen är att alla elever ska få adminrättigheter. En blogg är synlig på ett helt annat sätt än ett google-dokument. Kvaliteten blir högre eftersom alla kan se och läsa. Det här är ett arbetssätt som kan överföras på alla ämnen.
Olika verktyg;
http://translate.google.se/translate?hl=sv&sl=en&u=http://www.inklestudios.com/inklewriter/&prev=search
 http://translate.google.se/translate?hl=sv&sl=en&u=http://www.tiki-toki.com/&prev=search
Kontaktuppgifter:
ylva.pettersson@skara.se
@Ychen06
Margaretha och Anna

1 kommentar:

  1. Vi har rätt många aktiva bloggar på Fg, men absolut kan det bli ännu fler! Bara att starta och köra igång! Härligt att ni är så inspirerade!

    SvaraRadera