onsdag 15 april 2015

Grej of the mentorstid?

I samtal med Ann och Cissi igår på tunnelbanan försökte vi spåna fram hur man kan få in grejoftheday i vår ibland lite upphackade ämnesperiod. Vi pratade om språkundervisning och musik, att presentera viktiga artister och Latinamerika.

Men jag fastnade nog ändå i att köra det på mentorstiden nästa läsår! Grej of the mentorstid! Vi spånade också fram att man kanske ska köra det i arbetslaget. 8 mentorer förbereder alla var sin grej som man brinner för, och presenterar det i alla klasserna. Då behöver man förbereda en grej varannan vecka och en bonus blir att arbetslaget lär känna alla elever i årskursen bättre. Nu ska vi bara parallellägga mentorspassen också. 😊 

2 kommentarer:

  1. Det känns roligt att vi är på gång. Fast jag tror inte att vi ska parallellägga mentorstiden, av många anledningar. Grejen ska vara kort; åtta till tio minuter. Det måste vi kunna gå ifrån en lektion och låta mentorstidsläraren ersätta oss en stund. Sen kan vi gå in i....varför inte alla klasser, och köra en grej om något vi älskar. Grej of Ann, typ. Tänk vilket fantastiskt sätt att möta alla de lärare man inte riktigt känner...när de får prata om något de brinner för. Sen kan alla klasser avsluta med en gemensam och publik Fäladsgården-kahoot.

    SvaraRadera
  2. Vad sägs om det här: https://sites.google.com/a/faladsgardenlund.se/grejoftheday/home

    SvaraRadera