onsdag 15 april 2015

Tusen tips på 45 minuter

En av programpunkterna under dagen var att PedagogCecilia pratade om hur hon använde sig av olika typer av digitala verktyg i sin språk- och svenskundervisning, både på I-pad och datorer. Föreläsningen gick i smattrande tempo och det var roligt att höra hur hon fick ihop sin presentation, en presentation som hade både BFL och läroplanens vanliga verb som utgångspunkt.

Just det systematiska i upplägget som gjorde att hon kunde visa olika sätt och olika nyanser på hur man kunde presentera, analysera, ge feedback, filma gjorde att man fick syn på åtminstone en del av verktygen man inte använt tidigare.

Som vanligt efter den här typen av föreläsningar fick jag med mig en gedigen lista med tips och möjliga förslag på arbetssätt att botanisera i och bena upp. Det är något speciellt med en personlig rekommendation från någon med så snarlika ämnen som vi har, och förhoppningsvis vaskar jag ur listan fram precis det jag inte visste att jag saknade.

3 kommentarer:

 1. Jag har en liknande bank från Anders Holmgren. Kanske ska slå ihop dem tillsammans med de vi redan har och skapa en BFL-verktygslåda?

  SvaraRadera
 2. Bra ide. Fler kan också hjälpa till med fler verktyg.

  SvaraRadera
 3. Här är en start! https://sites.google.com/a/faladsgardenlund.se/bflverktyg/

  Både Ann och Anders kan redigera!

  SvaraRadera