tisdag 14 april 2015

Ytterligare 2 föreläsningar i eftermiddag

Våga testa! Linda Larsson från Köping

Linda arbetar på en skola som liknar FG 6-9 och är mentor i en 6:a Hon är även It-pedagog och Förstelärare.
Hon provar allt på sina elever som är pigga på att testa och hänger med. Hon använder IPad med fokus på pedagogiken och inte på tekniken. Eleverna håller på att lära sig ett nytt språk- programmeringsspråket! Det är inte svårt utan mer ett sätt att tänka. Hon ser inga problem att kodning fungerar för elever med speciella behov utan menar att med digitala verktyg kan man designa undervisningen så att så många elever som möjligt når målen!
Hon tycker att code.org har bra kurser när det gäller programmering och när man har gått igenom de olika stegen får man en förståelse för hur internet fungerar. Bloggprogrammering är en bra start och av en händelse träffade hon en lärare från Stockholm som hon och hennes klass startade ett samarbete med. Twitter #Stockköping! Föreläsningen avslutades med att två av hennes elever kom in på scenen och körde en tävling för oss i publiken på Kahoot!
Nästa föreläsning var med Jonas Hällebrand från Gunnesbo. Sluta whina=sluta gnälla. Är vi digitala bara för att vi använder en dator eller en Ipad? Först när vi förändrar vårt arbetssätt som SAMR-modellen och Blooms taxonomi visar på händer det något! Som lärare formulerar jag ett problem och jag behöver  inte kunna svaret på uppgiften! Viktigt är att ha roligt när man undervisar/lär sig! Ja detta var ju egentligen inget nytt för mig, men ibland är det nyttigt att höra det igen och få en liten input..../A

1 kommentar:

  1. Lite inspiration och lite bekräftelse, så ska det vara! Programmering är helt klart något vi behöver fundera vidare på.

    SvaraRadera