tisdag 14 april 2015

Kreativitet är en råvara

Vilken rivstart på morgonen! Att få höra Putte Svensson Sahlin, Hultfredsfestivalens pappa, förklara var entreprenörskap egentligen går ut på. Han börjar med att säga att kreativitet är en råvara som alla barn föds med. Låt oss lyssna på en saga. Läraren säger: idag ska vi måla! Putte sätter igång att måla vilda djur, bilar och monster. Läraren: nej, ni ska måla en blomma. Putte sätter igång och målar blommor, lila, prickiga, randiga, rosa, gula... Läraren förevisar på tavlan och ritar en röd blomma med grön stam. Putte ritar detsamma på sitt papper. 

Går sedan iväg genom minglet och går förbi Gustav Fridolin. Han står och säger exakt samma sak: för mycket kontroll dödar kreativiteten. 


Putte visar också hur låsta vi är i våra ramar när han plötsligt strippar på scen för att byta om till skjorta, kostym (kritstrecksrandig!!) och slips. Vem av killarna nedan hade du lånat ut oengar till? Ett viktigt budskap som visar oss hur viktigt det är att se ALLA elever, förbi fadaden och ytan. Alla har förmågan, alla har råvaran.


1 kommentar:

  1. Underbart med klädkoden! Tänk vad det yttre påverkar oss!

    SvaraRadera